Ski råd – vores fast råd

Ski råd – vores fast råd

Det kan godt være, at vi har en lang vinter og nogle kolde temperaturer for en stor del af året, men i Skandinavien har vi også utroligt mange smukke områder, en stor variation i landskabet og mange oplevelser at byde på. Det er en af grundene til, at jeg elsker at tage på udflugter i Skandinavien – jeg føler altid, at jeg oplever noget nyt, og det slår mig tit, hvor smukt et område, jeg er født i. Danmark er fladt og omgivet af vand, hvorend du tager hen, mens både Norge og Sverige byder på smukke bjerglandskaber og uspoleret natur.

Jeg har over nogle år været blandt de af os ‘mosegrise’, der planlagde vores ture rundt omkring i Sverige og Norge, og jeg har lært en del om udflugten ABC på den måde. Det er ikke fordi jeg skal til at belære, for jeg tror på, at folk bedst lærer ved selv at kaste sig ud i tingene og finde ud af, hvad der virker for dem. Mit ærinde er simpelthen at give et par gode råd – tag dem til dig, du synes giver mening!

1. Hvis I skal af sted på ski – planlæg efter niveau og gruppens sammensætning! Det vil sige, at hvis I er en gruppe, der er sammensat af nye og øvede skiløbere, så skal I tænke på at finde en destination, der passer til alles behov. I Sverige og Norge er der faktisk flere gode destinationer, der har lidt af hvert. I kan også kombinere – sådan at I f.eks. tager til Geilo, der er super til familier og begyndere – og at de øvede så tager til det nærliggende område Hemsedal, hvor de finder flere udfordringer. Alle kan så mødes i hytten eller på hotellet, når dagens skiløb er slut.

2. Husk at børn kræver lidt ekstra – som planlægger af en udflugt skal man tænke lidt ekstra over, hvad en hvilken som helt udflugt har at byde på for børnene. Hvis man har børn med og der ikke er tænkt på noget til dem, bliver det hurtigt en træls tur for alle – med det mener jeg ikke, at børn aldrig må kede sig lidt, men bare at forældrene som regel får en meget bedre tur, hvis børnene har det godt og er glade.

3. Vælg nye destinationer! – man har en tendens til at besøge de samme steder igen og igen, men det er min erfaring, at det virkelig giver noget ekstra at tage et nyt sted hen ind imellem. Man vågner lige lidt op, gnider fedtet af øjnene og kigger sig omkring, fordi man ikke kender stedet – og så bliver der som regel også taget mange flere billeder, så man kan mindes turen.

4. Husk at der ikke findes dårligt vejr… Når man rejser i Skandinavien, skal man regne med regn og omskifteligt vejr – ja, man skulle tro, at man havde helt styr på den slags som dansker, men vi er jo blevet en flok, der sidder meget indendørs, så folk glemmer nogen gange, hvad det vil sige at skulle være ude for en stor del af dagen, som man jo er under en udflugt. Så husk det varme, regntætte tøj og de gode sko, hvis der er tale om vandringsture og husk selvfølgelig også at tage fornuftigt skitøj og udstyr med på skituren.

God tur til alle, der vil ud og se Skandinavien!

 

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *